Kotlovi na čvrsto FK 3 Radijator Inženjering

163.000 RSD

Kotao na čvrsto Radijator Inženjering FK model

Opis

Kotlovi na čvrsto FK 3 (33-40 kW) redstavljaju novo poglavlje u proizvodnji na čvrsto gorivo „Radijator inženjeringa”. Ovo je prva serija napravljena u više snaga i komercijalizovana na tržištu, a da pri tom osnovni činilac sagorevanja nije prirodna promaja od dimnjaka već tzv. prinudna promaja izazvana centrifugalnim ventilatorom. Samo spoljnim izgledom ova serija liči na trajnožarajuće kotlove koji su već odavno u našem proizvodnom programu. Medjutim, postoji suštinska razlika izmedju ove dve konstrukcije, jer su kod serije FK izmenjivačke površine tako rasporedjene da ovaj kotao ima ložište sa tzv. gornjim sagorevanjem.

Ovakvo ložište je primereno sagorevanju svih vrsta ugljeva, granulisanog uglja, peleta i svih vrsta biomase. Ventilator je smešten sa zadnje strane, ali se primarni vazduh kanalima dovodi napred, ispod ložišnog rosta. Takođe na gornjim vratima postoje dovodi za sekundarni vazduh koji osim funkcije sagorevanja sprečava pojavu izlaska dima. Glavne karakteristike serije FK:

Kotlovi na čvrsto FK 3 (33-40 kW) imaju veoma visok stepen iskorišćenja (blizu 90%) omogućen potpunim sagorevanjem koje obezbedjuje ventilator, naročito pogodan za sve vrste ugljeva, ugljene prašine, peleta i biomase. Takođe zbog rada ventilatora brže je postizanje radne temperature i gotovo je nemoguće da dođe do gašenja vatre tokom rada. Jedno punjenje gorivom dovoljno je za celodnevno gejanje, u povoljnijim uslovima i više od toga.

Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati.  Ostali kotlovi na čvrsto Radijator Inženjering.

Dodatne informacije

Težina 250 kg
Dimenzije 85 × 125 × 65 cm
Boja

Crvena

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kotlovi na čvrsto FK 3 Radijator Inženjering”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

×
×

Cart