Kotlovi na čvrsto Centrometal 25 kW EKO CK P

Kotlovi na čvrsto gorivo Centrometal

Opis

Kotlovi na čvrsto Centrometal 25 kW EKO-CK P sa dodatnom opremom Cm Pelet-set predviđeni su za loženje drvenim peletima.  Skidanjem pelet gorionika i dodavanjem nastavka na donja kotlovska vrata može ložiti i čvrstim gorivom. Kod starijih modela kotlova potrebno je zameniti donja kotlovska vrata za loženje čvrstim gorivom.

Centrometal, lider u proizvodnji grejnih sistema, predstavlja svoj vrhunski model kotla na čvrsto gorivo – EKO CK-P. Ovaj kotao, specijalizovan za grejanje na drva i ugalj, ističe se kombinacijom visoke efikasnosti i napredne tehnologije, postavljajući nove standarde u domenu kotlova na čvrsto gorivo.

Kotlovi na čvrsto gorivo su ključni elementi sistema grejanja, a EKO CK-P se izdvaja po svojoj svestranosti i performansama. Kada su u pitanju drva, ovaj kotao pruža efikasno sagorevanje, obezbeđujući dugotrajnu i ujednačenu toplotu u domu. Njegova sposobnost da koristi ugalj dodatno povećava fleksibilnost, čineći EKO CK-P idealnim rešenjem za sve koji traže dugotrajno i pouzdano grejanje.

Kada se govori o kotlovima na drva, Centrometal EKO CK-P donosi inovacije koje prevazilaze očekivanja. Ovaj kotao ne samo da obezbeđuje efikasno sagorevanje, već i optimalno iskorišćenje energije iz drva, čime se postiže maksimalna toplotna efikasnost. Mogućnost korišćenja ugalja dodatno prilagođava kotao individualnim potrebama korisnika, čineći ga prilagodljivim i lako upravljivim.

Centrometal ne nudi samo kotlove već i širok spektar opreme za grejanje koja podržava optimalno funkcionisanje sistema. Korisnici mogu lako upravljati svojim grejnim sistemom uz dodatne opcije za održavanje i poboljšanje performansi. EKO CK-P nije samo efikasan, već i estetski dojmljiv kotao. Elegantan dizajn i visokokvalitetni materijali čine ovaj kotao ne samo izvorom toplote već i doprinosom estetici prostora.

Centrometal model EKO CK-P predstavlja vrhunac u domenu kotlova na čvrsto gorivo. Bez obzira da li koristite drva ili ugalj, ovaj kotao pruža sve što je potrebno za dugotrajno, efikasno i moderno grejanje. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći Centrometal pravim izborom za one koji žele sofisticirano i održivo grejanje u svom domu.

Kotlovi na čvrsto Centrometal 25 kW su namenjeni grejanju od najmanjih pa do objekata srednjih veličina kao osnovni izvor toplote ili kao alternativni izvor. Prepoznatljivi su po uspešnom spoju modernih tehnologija i kvalitetnih materijala s jednostavnošću ugradnje i korišćenja.

Cm Pelet-set i toplovodni kotao čine jednu funkcionalnu celinu predviđenu za loženje drvenim peletima. Automatski rad ovih “mini postrojenja“ pruža korisniku zavidan komfor te čini ta postrojenja prikladnim za široku primenu. Sa gledišta funkcionalnosti u ničemu ne zaostaju za uljnim ili plinskim sastavima grejanja, dok su po potrošnji goriva i do 40% isplativiji od onih loženih lož uljem. Kotlovi su izrađeni u skladusa Evropskom normom EN 303-5.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1020x420x1255mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Ravno

Masa kotla

234kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

25kW

Grejna površina

130-180m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

64l

Prečnik dimovoda

Ø150

Visina sredine dimovoda

930mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>65%

Boja

Plava