Kotlovi na čvrsto K 25 kW Radijator Inženjering

(1 recenzija korisnika)

104.500 RSD

Kotao na čvrsto Radijator Inženjering K model

Opis

Kotlovi na čvrsto K 25 kW Radijator Inženjering izrađeni su od lima 4 i 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu. Analizom poprečnog preseka kotla vidi se da su kod ovih kotlova izmenjivačke površine postavljene vertikalno i da su svojim dimenzijama i rasporedom obezbeđuju veoma dugačak put vrelim dimnim gasovima kroz kotao.

Merenjima je ustanovljena i znatno manja brzina gasova na izlazu iz kotla kao i niža temperatura na ulazu u dimnjak u odnosu na druge konstrukcije u našem proizvodnom programu, pa se zaključuje da ova konstrukcija ima i najveći stepen iskorišćenja. Kotlovi na čvrsto K 25 kW Radijator Inženjering imaju tzv. donje sagorevanje, pa su izrazito trajnožarajući, tj. moguće ih je napuniti ogrevom do samih vrata za loženje bez bojazni da će se vatra ugasiti.

Poseduje veliki spremnik za ogrev, tako daje moguće celodnevno korišćenje kotlova sa jednim do dva punjenja. U zadnjem delu ložišta postavljene su vatrostalne opeke od samotnog temperaturski akomulirajućeg materijala. One se zagrevaju na temperaturu koja je dovoljna da sagori inače teško sagorljive čestice u dimnim gasovima. U kotlovima je ugrađen i bakarni izmenjivač toplote za priključenje ventila za termičko osiguranje oticanjem.

Ova konstrukcija, kada je gorivo drvo, dostiže izuzetno visoke stepene iskorišćenja (i preko 80%), odlični su rezultati i u slučaju mešanja drveta i uglja, a loženje samo ugljem kad god je moguće treba izbegavati jer je stepen iskorišćenja manji nego kod “C” serije.

Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati.  Ostali kotlovi na pelet Radijator Inženjering.

Dodatne informacije

Težina 250 kg
Dimenzije 85 × 125 × 65 cm
Boja

Crvena

1 recenzija za Kotlovi na čvrsto K 25 kW Radijator Inženjering

  1. Nemanja

    Jedan od najboljih kotlova u svojoj klasi. Svaka pohvala!!!

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

×
×

Cart