Etažni kotlovi na čvrsto TERM 20 Alfa Plam

119.011 RSD

Šporeti na čvrsto gorivo Alfa Plam

Opis

Etažni kotlovi na čvrsto TERM 20 Alfa Plam su najprodavaniji šporeti firme Alfa Plam. Osnovna delatnost  Alfa Plama je proizvodnja grejnih tela na čvrsto, tečno i gasovito gorivo, štednjaka na struju, kao i kombinaciju čvrsto gorivo-struja i struja-gas. Proizvodi „Alfa-Plam“-a, prevashodno su namenjeni domaćinstvima. Po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu, vodeći je proizvođač grejnih tela u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, a svrstan je i u red 5 najvećih u Evropi.

Alfa Plam, sinonim za vrhunsku inovaciju u oblasti grejanja, predstavlja svoj istaknuti šporet na čvrsto gorivo – model ALFA TERM 20. Ovaj izuzetan štednjak, prilagođen grejanju na drva i ugalj, ističe se svojom funkcionalnošću i elegancijom, postavljajući nove standarde u domenu šporeta za centralno grejanje.

Štednjaci na čvrsto gorivo su više od uređaja za pripremu hrane; oni postaju srce doma, pružajući ne samo toplotu već i osećaj udobnosti. Model ALFA TERM 20 zadovoljava očekivanja kako u pogledu efikasnog kuvanja, tako i u domenu obezbeđivanja stabilnog izvora toplote. Kada su u pitanju drva, ovaj šporet omogućava efikasno sagorevanje, pružajući toplotu koja stvara prijatnu atmosferu u svakom kutku doma. Fleksibilnost korišćenja uglja dodatno proširuje mogućnosti grejanja, čineći ALFA TERM 20 idealnim izborom za sve ljubitelje dugotrajne toplote.

Šporeti za centralno grejanje igraju ključnu ulogu u održavanju ujednačene temperature u domu, a ALFA TERM 20 predstavlja izuzetno rešenje. Ovaj model ne samo da funkcioniše kao šporet već i kao efikasan izvor toplote za centralno grejanje, ravnomerno distribuirajući toplotu kroz prostor. Inovativan dizajn obezbeđuje efikasnost, čineći ga idealnim rešenjem za sveobuhvatno grejanje doma.

Alfa Plam ne nudi samo štednjake već i kompletnu opremu za grejanje koja podržava optimalno funkcionisanje sistema. Sistematski pristup omogućava korisnicima da lako upravljaju svojim grejnim sistemom, uz dodatne opcije za održavanje i poboljšanje performansi.

ALFA TERM 20 nije samo izuzetno funkcionalan, već i estetski privlačan. Pažljivo izrađeni detalji i elegantan dizajn čine ovaj štednjak ne samo izvorom toplote već i ukrasom prostora.

U zaključku, Alfa Plam model ALFA TERM 20 predstavlja vrhunac udobnosti, efikasnosti i stila u svetu štednjaka na čvrsto gorivo. Bez obzira da li preferirate drva ili ugalj, ovaj šporet pruža sve što vam je potrebno za topao, udoban i estetski prijatan dom. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći Alfa Plam pravim izborom za one koji teže sofisticiranom grejanju.

Etažni kotlovi na čvrsto TERM 20 Alfa Plam su trajnožareći šporeti koji zadovoljavaju sve potrebe za kuvanjem, pečenjem ali i grejanjem prostora od 90-150 m2 zahvaljujući ugrađenom kotlu za etažno grejanje. Ukupna snaga peći je 23 KW od čega se 9 KW predaje zračenjem. Navedene snage su date za slučaj da se rešetka nalazi u donjem položaju i da se peć loži mrkim ugljem. Peć se može ložiti i cepanim drvima. Potrebno provetravanje dimnjaka je 20 Pa, a prečnik dimvodnog nastavka 150 mm. U zavisnosti od položaja dimovodnog priključka peć može biti izvedena kao leva i desna. Ima štelujuću rešetku ložista.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

600x900x850mm

Dimenzije rerne (DxŠxV)

440x460x260mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Ravno

Masa kotla

192kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

20kW

Snaga u radijatorima

14kW

Snaga u zračenju

9kW

Grejna površina

90-150m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

14l

Prečnik dimovoda

Ø150

Visina sredine dimovoda

690mm

Priključak na vodu

1"

Stepen iskorišćenosti

74%

Boja

Antracit, Bela, Braon, Crvena