Kotlovi na čvrsto TŽK 18 kW Termomont

184.469 RSD

Kotlovi na čvrsto gorivo Termomont

Opis

Tropromajni trajnožareći kotlovi na čvrsto TŽK 18 kW Termomont su ključna karika modernih sistema grejanja, a TŽK Serija od TERMOMONT-a se izdvaja svojom jedinstvenom konstrukcijom kosog ložišta. Ovaj inovativni pristup omogućava efikasno sagorevanje drva i ugalja, dok kosko ložište dodatno pojednostavljuje proces paljenja i održavanja vatre, čineći ga pristupačnijim i korisnički prijatnim iskustvom.

TERMOMONT, renomirani proizvođač grejnih sistema, sa zadovoljstvom predstavlja svoju ekskluzivnu seriju tropromajnih trajnožarećih kotlova na čvrsto gorivo sa kosim ložištem – TŽK Seriju. Ovi kotlovi, posebno osmišljeni za efikasno korišćenje drva i ugalja, predstavljaju vrhunac inženjerske izvrsnosti i održivog grejanja, postavljajući nove standarde u oblasti kotlova na čvrsto gorivo.

Kada je reč o drvu, TŽK Serija kotlova pruža dugotrajnu i ravnomernu toplotu širom doma. Tropromajni dizajn maksimalno koristi energiju iz goriva, obezbeđujući visoku energetsku efikasnost. Kosko ložište omogućava preciznu kontrolu procesa sagorevanja, što rezultira stabilnim i efikasnim grejanjem.

Za one koji preferiraju ugalj, TŽK Serija kotlova pruža visok stepen prilagodljivosti. Mogućnost korišćenja različitih vrsta goriva čini ove kotlove fleksibilnim i prilagodljivim različitim potrebama korisnika. Kosko ložište dodatno poboljšava upravljanje temperaturom, pružajući optimalno grejanje svakog dela doma.

TERMOMONT ne nudi samo kotlove već i opremu za grejanje koja upotpunjuje funkcionalnost njihovih sistema. Sistemi za regulaciju temperature, dodatna oprema za čišćenje i održavanje, kao i napredne opcije kontrole sagorevanja čine TŽK Seriju potpuno integrisanim rešenjem za grejanje doma.

Estetski dojmljiv dizajn i vrhunski materijali čine TŽK Seriju kotlova ne samo izvorom toplote, već i doprinosom estetici prostora. TERMOMONT nastoji zadovoljiti ne samo funkcionalne već i estetske potrebe korisnika.

U zaključku, TERMOMONT TŽK Serija predstavlja vrhunac inovacija u oblasti tropromajnih trajnožarećih kotlova na čvrsto gorivo sa kosim ložištem. Bez obzira na izbor goriva, drva ili ugalja, ovi kotlovi pružaju visoku efikasnost, dugovečnost i sofisticiranost. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći TŽK Seriju kotlova pouzdanim izborom za one koji žele moderno, efikasno i estetski prijatno rešenje za grejanje svog doma. Kotlovi na čvrsto TŽK 18 kW Termomont su trajnožareći kotlovi na drva i ugalj i  imaju sledeće karakteristike:

  • Kotlovi na čvrsto TŽK su trajno-žareći kotlovi na čvrsto gorivo ali i sa mogućnošću korišćenja gorionika;
  • Ložište je podeljeno na dva dela – u prvom delu nalazi se spremište za smeštaj čvrstog goriva, iza kojih su ogrevne površine kotla.
  • U okviru ogrevnih površina nalazi se preklop kojim se određuju putanje dimnih gasova. Izmedju spremišta za gorivo i ogrevnih površina kotla nalaze se šamotne cigle.
  • Kotao sadrži pokretnu pepeljaru, ugrađen češalj za pročešljavanje ložišta kao i integrisani termometar;
  • Gornja i donja vrata su od čeličnog lima dok je češalj za propad pepela unutar ložišta izradjen od sivog liva;
  • Kod sagorevanja čvrstog goriva (drvo, ugalj, briketi, biomasa i slično) regulacija rada kotla vrši se preko regulatora promaje (nije sastavni deo kotla);
  • Uz ovaj tip kotla neophodna je ugradnja mešnog ventila kako bi se izbeglo pothlađivanje povratnog voda i pojava kondenzacije;
  • Uslov ispravnog rada trajno žarećeg kotla jeste propisno izrađen dimnjak minimalne visine 6 metara;
  • Moguća ugradnja gorionika na tečno ili gasovito gorivo na donjim vratima kotla. Za rad gorionika potrebno je posebno poručiti komandnu tablu koja bi kontrolisala njegov rad;
  • Garanciju od 5 godina.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1220x650x990mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Koso

Masa kotla

320kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

18kW

Grejna površina

80-120m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

89l

Prečnik dimovoda

Ø160

Visina sredine dimovoda

660mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>70%

Boja

Crvena