Kotlovi na čvrsto MVS 25 kW Megal

143.713 RSD

Kotlovi na čvrsto gorivo Megal

Opis

Kotlovi na čvrsto MVS 25 Megal su univerzalni standardni kotlovi namenjeni za loženje srednje kaloričnim ugljem granulacije veće od 30mm i drugim čvrstim gorivima,peletom, kao i sa tečnim i gasovitim gorivom.

MEGAL, predstavnik vrhunskih rešenja u oblasti grejnih sistema, predstavlja svoj istaknuti model tropromajnog kotla na čvrsto gorivo – MVS. Ovaj kotao, posebno prilagođen za efikasno korišćenje drva i ugalja, postavlja nove standarde u oblasti održivog i efikasnog grejanja, odražavajući predanost MEGAL-a ka tehnološkim inovacijama i kvalitetu.

Tropromajni kotlovi su ključni deo sistema grejanja, a MEGAL MVS model se ističe svojim naprednim dizajnom i performansama. Kada su u pitanju drva, ovaj kotao omogućava efikasno sagorevanje, pružajući dugotrajnu i ravnomernu toplotu u domu. Tropromajni dizajn podstiče optimalnu razmenu toplote, čime se postiže visoka energetska efikasnost i minimalni gubitak energije.

Kada se koristi ugalj, MEGAL MVS kotao pruža izuzetnu prilagodljivost i efikasnost. Sposobnost korišćenja različitih vrsta goriva čini ovaj kotao fleksibilnim i prilagodljivim različitim potrebama korisnika. Tropromajni sistem distribuira toplotu ravnomerno kroz prostor, obezbeđujući optimalno grejanje svakog dela doma.

Pored kotlova, MEGAL nudi i opremu za grejanje koja dopunjava funkcionalnost njihovih sistema. Sistemi za regulaciju temperature, dodatna oprema za održavanje i čišćenje, kao i napredni sistemi kontrole sagorevanja čine MEGAL MVS sistem potpunim i lako upravljivim rešenjem za grejanje doma.

MVS model nije samo visokofunkcionalan, već i estetski dojmljiv kotao. MEGAL se ponosi pažljivim dizajnom i upotrebom vrhunskih materijala, čime ovaj kotao postaje ne samo izvor toplote, već i doprinos estetici doma.

U zaključku, MEGAL model MVS predstavlja vrhunac inovacija u oblasti tropromajnih kotlova na čvrsto gorivo. Bez obzira na izbor goriva – drva ili ugalj, ovaj kotao pruža visoku efikasnost, dugovečnost i sofisticiranost. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći MEGAL MVS kotao pouzdanim izborom za sve one koji žele savremeno, efikasno i vizualno privlačno rešenje za grejanje svog doma.

Napomene: Za nesmetan rad kotla merodavna je vučna sila dimnjaka koju dimnjak treba da obezbedi.

  • Podaci za visinu dimnjaka su prosečni i zavise od više faktora: nadmorske visine,ruže vetrova,visine u odnosu na sleme krova,ugla nagiba krova itd.
  • Poželjno je obezbediti direktan priključak dimne cevi kotla na dimnjak bez krivina i kolena i bez kape na vrhu dimnjaka .
  • Vrednosti za površinu grejnog stana su prosečne i zavise od visine prostorija,izolacije zgrade,staklenih površina, orjentacije zgrade itd
  • Termički proračun objekta,dimenzionisanje grejnih tela,mreže i kotla potrebno je da uradi stručno lice. Temperaturni režim rada kotla je 90/70o ili 80/60
  • Maksimalni radni pritisak kotla je 2.5 bara

 

Čvrsto gorivo počinje sagorevanje na širokoj rešetki, sagoreva odozdo naviše a nesagoreli gasovi se upale sa sekundarnim vazduhom sto ga čini pogodnim za sagorevanje i goriva sa dugim plamenom.

Sa oblikom ložista pogodnim i za sagorevanje tečnih i gasovitih goriva ovi kotlovi na čvrsto MVS 25 Megal dobijaju univerzalnost u eksploataciji kao svoju osnovnu osobinu. Odmeravanje malih gabarita pri velikoj snazi ,brzo temperaturno reagovanje kotla,izrada od najkvalitetnijih kotlovskih limova i dobra toplotna izolacija su još jedan razlog više za upotrebu ovog kotla.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

615x520x1195mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Ravno

Masa kotla

220kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

25kW

Grejna površina

130-150m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

95l

Prečnik dimovoda

Ø180

Visina sredine dimovoda

840mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>70%

Boja

Zelena