Kotlovi na čvrsto K 50 kW Radijator Inženjering

234.840 RSD

Kotlovi na čvrsto gorivo Radijator Inženjering

Opis

Kotlovi na čvrsto K 50 kW Radijator Inženjering izrađeni su od lima 4 i 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu. Analizom poprečnog preseka kotla vidi se da su kod ovih kotlova izmenjivačke površine postavljene vertikalno i da su svojim dimenzijama i rasporedom obezbeđuju veoma dugačak put vrelim dimnim gasovima kroz kotao.

RADIJATOR INŽENJERING, vodeći proizvođač grejnih sistema sa sedištem u Kraljevu, s ponosom predstavlja svoju ekskluzivnu seriju tropromajnih trajnožarećih kotlova na čvrsto gorivo – K-Seriju. Ovi kotlovi, posebno prilagođeni za efikasno korišćenje drva i ugalja, predstavljaju vrhunac inženjerske izvrsnosti i održivog grejanja, postavljajući nove standarde u oblasti kotlova na čvrsto gorivo.

Tropromajni trajnožareći kotlovi čine srce sistema grejanja, a K-Serija od RADIJATOR INŽENJERING-a se ističe svojom izuzetnom efikasnošću i trajnošću. Kada je reč o drvu, ovi kotlovi omogućavaju optimalno sagorevanje, pružajući dugotrajnu i ravnomernu toplotu u celom domu. Tropromajni dizajn unapređuje razmenu toplote, što rezultira visokom energetskom efikasnošću i smanjenjem gubitaka toplote.

Kada se koristi ugalj, K-Serija kotlovi pružaju izuzetnu prilagodljivost i performanse. Sposobnost korišćenja različitih goriva čini ove kotlove fleksibilnim i prilagodljivim različitim potrebama korisnika. Tropromajni sistem ravnomerno raspoređuje toplotu, obezbeđujući optimalno grejanje svih delova doma.

RADIJATOR INŽENJERING ne nudi samo kotlove već i širok spektar opreme za grejanje koja dopunjuje funkcionalnost njihovih sistema. Sistemi za kontrolu temperature, dodatna oprema za održavanje i čišćenje, kao i inovativni sistemi za kontrolu sagorevanja čine K-Seriju potpuno integrisanim rešenjem za grejanje doma.

K-Serija kotlova nije samo visokofunkcionalna, već i estetski dojmljiva. RADIJATOR INŽENJERING se ponosi pažljivim dizajnom i kvalitetnim materijalima, čineći ove kotlove ne samo izvorom toplote već i doprinosom estetici prostora.

U zaključku, RADIJATOR INŽENJERING K-Serija predstavlja vrhunac tehnoloških inovacija i održivog grejanja u oblasti kotlova na čvrsto gorivo. Bez obzira na izbor goriva, drva ili ugalja, ovi kotlovi pružaju visoku efikasnost, dugovečnost i sofisticiranost. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći RADIJATOR INŽENJERING K-Seriju kotlova pouzdanim izborom za one koji žele moderno, efikasno i estetski prijatno rešenje za grejanje svog doma.

Merenjima je ustanovljena i znatno manja brzina gasova na izlazu iz kotla kao i niža temperatura na ulazu u dimnjak u odnosu na druge konstrukcije u našem proizvodnom programu, pa se zaključuje da ova konstrukcija ima i najveći stepen iskorišćenja. Kotlovi na čvrsto K 50 kW Radijator Inženjering imaju tzv. donje sagorevanje, pa su izrazito trajnožarajući, tj. moguće ih je napuniti ogrevom do samih vrata za loženje bez bojazni da će se vatra ugasiti.

Poseduje veliko ložište za ogrev, tako daje moguće celodnevno korišćenje kotlova sa jednim do dva punjenja. U zadnjem delu ložišta postavljene su vatrostalne opeke od samotnog temperaturski akomulirajućeg materijala. One se zagrevaju na temperaturu koja je dovoljna da sagori inače teško sagorljive čestice u dimnim gasovima. U kotlovima je ugrađen i bakarni izmenjivač toplote za priključenje ventila za termičko osiguranje oticanjem.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

965x770x1285mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Koso

Masa kotla

465kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

50kW

Grejna površina

350-450m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

140l

Prečnik dimovoda

Ø200

Visina sredine dimovoda

1050mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>80%

Boja

Crvena