Kotlovi na čvrsto K 50 kW Radijator Inženjering

234.840 RSD

Kotao na čvrsto Radijator Inženjering K model

Opis

Kotlovi na čvrsto K 50 Radijator Inženjering izrađeni su od lima 4 i 5 mm u kotlovskom kvalitetu C1204 JUS standard odnosno Hll po DIN standardu. Analizom poprečnog preseka kotla vidi se da su kod ovih kotlova izmenjivačke površine postavljene vertikalno i da su svojim dimenzijama i rasporedom obezbeđuju veoma dugačak put vrelim dimnim gasovima kroz kotao.

Merenjima je ustanovljena i znatno manja brzina gasova na izlazu iz kotla kao i niža temperatura na ulazu u dimnjak u odnosu na druge konstrukcije u našem proizvodnom programu, pa se zaključuje da ova konstrukcija ima i najveći stepen iskorišćenja. Kotlovi na čvrsto K 50  Radijator Inženjering imaju tzv. donje sagorevanje, pa su izrazito trajnožarajući, tj. moguće ih je napuniti ogrevom do samih vrata za loženje bez bojazni da će se vatra ugasiti.

Poseduje veliki spremnik za ogrev, tako daje moguće celodnevno korišćenje kotlova sa jednim do dva punjenja. U zadnjem delu ložišta postavljene su vatrostalne opeke od samotnog temperaturski akomulirajućeg materijala. One se zagrevaju na temperaturu koja je dovoljna da sagori inače teško sagorljive čestice u dimnim gasovima. U kotlovima je ugrađen i bakarni izmenjivač toplote za priključenje ventila za termičko osiguranje oticanjem.

Ova konstrukcija, kada je gorivo drvo, dostiže izuzetno visoke stepene iskorišćenja (i preko 80%), odlični su rezultati i u slučaju mešanja drveta i uglja, a loženje samo ugljem kad god je moguće treba izbegavati jer je stepen iskorišćenja manji nego kod „C“ serije.

 

PDF prospekt
Prospekt

 

Pogledajte kalkulator grejanja i ostalu opremu za grejanje ili naš katalog.

KOTLOVI U PONUDI:
Kotlovi na pelet
Kotlovi na čvrsto gorivo
Kotlovi na struju
Kotlovi na gas

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

965x770x1285mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Koso

Masa kotla

465kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

50kW

Grejna površina

350-450m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

140l

Prečnik dimovoda

Ø200

Visina sredine dimovoda

1050mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>80%

Boja

Crvena

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kotlovi na čvrsto K 50 kW Radijator Inženjering“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *