Kotlovi na čvrsto TKK3 50 kW Termomont

210.822 RSD

Kotlovi na čvrsto gorivo Termomont

Opis

Kotlovi na čvrsto TKK3 50 kW Termomont čine srce sistema grejanja, a TKK3 Serija od TERMOMONT-a se izdvaja svojom jedinstvenom konstrukcijom sa kosim ložištem, obezbeđujući efikasno sagorevanje i optimalnu raspodelu toplote. Kada se koriste drva, ovi kotlovi pružaju dugotrajan izvor toplote, uz istovremeno minimalno opterećenje korisnika. Kosko ložište omogućava lakše postavljanje i održavanje vatre, čime se korisnicima pruža jednostavno i efikasno iskustvo grejanja.

TERMOMONT, ugledni proizvođač grejnih sistema sa dugogodišnjim iskustvom, predstavlja svoj vrhunski model tropromajnih kotlova na čvrsto gorivo sa kosim ložištem – TKK3 Seriju. Ovi kotlovi, posebno prilagođeni za efikasno korišćenje drva i ugalja, donose inovativni pristup grejanju sa kosim ložištem, postavljajući nove standarde u domenu kotlova na čvrsto gorivo.

Uz mogućnost korišćenja ugalja, TKK3 Serija pruža svestranost i prilagodljivost. Ovaj model kotla omogućava korisnicima da iskoriste sve prednosti ugalja uz visok stepen energetske efikasnosti. Kosko ložište dodatno poboljšava kontrolu procesa sagorevanja, čineći grejanje stabilnim i efikasnim.

TERMOMONT ne nudi samo kotlove već i opremu za grejanje koja upotpunjuje funkcionalnost njihovih sistema. Sistemi za regulaciju temperature, dodatna oprema za čišćenje i održavanje, kao i napredne opcije kontrole sagorevanja, čine TKK3 Seriju potpuno integrisanim rešenjem za grejanje doma.

Estetski dojmljiv dizajn i kvalitetni materijali čine TKK3 Seriju kotlova ne samo izvorom toplote već i doprinosom estetici prostora. TERMOMONT se ponosi pažljivim pristupom dizajnu, stvarajući kotlove koji su efikasni i estetski prijatni.

Zaključno, TERMOMONT TKK3 Serija predstavlja vrhunac inovacija u oblasti tropromajnih kotlova na čvrsto gorivo sa kosim ložištem. Bez obzira na izbor goriva, drva ili ugalja, ovi kotlovi pružaju visoku efikasnost, dugovečnost i sofisticiranost. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći TKK3 Seriju kotlova pouzdanim izborom za one koji žele moderno, efikasno i estetski prijatno rešenje za grejanje svog doma. Kotlovi na čvrsto TKK3 50 kW Termomont su tropromajni kotlovi na drva i ugalj i  imaju sledeće karakteristike:

  • Kotlovi na čvrsto TKK3 namenjeni su sagorevanju mrkog uglja uz mogućnost korišćenja drva, briketa, peleta i biomase;
  • Ložište od čelika je tropromajno uz mogućnost prelaska na dve promaje (okretanjem odgovarajuće klapne);
  • Konstrukcija kotla predstavlja kompromisno rešenje između jeftinijeg modela TKK i skupljeg TŽK;
  • Regulacija rada kotla pri korišćenju čvrstog goriva je preko regulatora promaje (nije sastavni deo kotla);
  • U kotao su ugrađeni češalj za pročešljavanje ložišta, pokretna pepeljara i termometar;
  • Mogućnost ugradnje gorionika na tečno ili gasovito gorivo na donjim vratima kotla, u tom slučaju rad gorionika se kontroliše preko posebno poručene komande;
  • Mogućnost ugradnje gorionika na pelet sa bočne strane (TKK3 FLEX) za kombinovani režim rada, ili sa prednje strane gorionika na pelet TERMEC snage do 100 KW!
  • Ispitivanje kotla izvršeno je na pritisku od 6 bara;
  • Garancija kotla je pet godina uz montažu prema priloženom uputstvu.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

1150x690x1225mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Koso

Masa kotla

352kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

50kW

Grejna površina

240-270m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

115l

Prečnik dimovoda

Ø160

Visina sredine dimovoda

1015mm

Priključak na vodu

6/4"

Stepen iskorišćenosti

>60%

Boja

Crvena