Kotlovi na čvrsto TKM 40 kW Megal

207.073 RSD

Kotlovi na čvrsto gorivo Megal

Opis

Kotlovi na čvrsto TKM 40 kW Megal namenjen je za loženje srednjekaloričnim ugljevima granulacije veće od 30 mm, drvima, peletom i drugim čvrstim gorivima, kao i sa tečnim i gasovitim gorivom.

MEGAL, inovativni proizvođač grejnih sistema sa sedištem u Bujanovcu, s ponosom predstavlja svoj vrhunski model tropromajnog trajnožarećeg kotla na čvrsto gorivo – TKM. Ovaj kotao, dizajniran za efikasno korišćenje drva i ugalja, predstavlja vrhunac tehnologije i održivosti, postavljajući nove standarde u domenu kotlova na čvrsto gorivo.

Tropromajni trajnožareći kotlovi su ključni deo sistema grejanja, a MEGAL TKM model se ističe svojim jedinstvenim dizajnom i performansama. Kada su u pitanju drva, ovaj kotao omogućava efikasno sagorevanje, pružajući dugotrajnu i ujednačenu toplotu u domu.

Tropromajni dizajn pomaže maksimalnom iskorišćenju energije iz goriva, čime se postiže visoka efikasnost sistema grejanja. Kada je reč o ugalju, MEGAL TKM model omogućava korisnicima da iskoriste sve prednosti ovog čvrstog goriva. Sposobnost prilagođavanja različitim tipovima goriva čini ovaj kotao fleksibilnim i prilagodljivim, čime se zadovoljavaju različite potrebe korisnika. Tropromajni sistem osigurava ravnomerno raspodelu toplote, čime se postiže optimalno grejanje prostora.

MEGAL ne nudi samo kotlove, već i kompletnu opremu za grejanje koja dopunjava funkcionalnost njihovih sistema. Oprema za regulaciju temperature, dodatna oprema za čišćenje i održavanje, kao i sistemi za kontrolu sagorevanja, čine MEGAL TKM sistem potpuno integrisanim rešenjem za grejanje doma.

TKM model nije samo izuzetno funkcionalan, već i estetski dojmljiv kotao. MEGAL se ponosi pažljivim dizajnom i kvalitetnim materijalima, čineći ovaj kotao ne samo izvorom toplote, već i doprinosom estetici prostora.

U zaključku, MEGAL model TKM predstavlja vrhunac tehnoloških inovacija i održivosti u oblasti kotlova na čvrsto gorivo. Bez obzira na to da li koristite drva ili ugalj, ovaj kotao pruža efikasnost, dugotrajnost i sofisticiranost. Oprema za grejanje dodatno obogaćuje iskustvo, čineći MEGAL pouzdanim izborom za one koji žele moderno, efikasno i estetski prijatno rešenje za grejanje svog doma.

Kotlovi na čvrsto TKM 40 kW Megal se odlikuju po sledećim karakteristikama:

  • Potpuno i čisto sagorevanje koje se odražava na visoki stepen korisnog dejstva kotla i na minimalnu emisiju štetnih gasova
  • Dugo vreme gorenja jednog punjenja,kod punog opterećenja preko 7 časova i više od 12 časova kod poluopterećenja
  • Loženje kroz velika posebna vrata
  • Nova regulacija,koja omogućava dobru regulaciju i kod smanjenog opterećenja.
  • Jednostavno rešetanje ložista za vreme pogona.
  • Povraćaj zagrejane vode a time i smanjivanje niskotemperaturne korozije. Osim visokog stepena iskorišćenja energije goriva kotao tipa poseduje i konstruktivne osobine koje garantuju vrhunski kvalitet i dugi vek kotla.

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

994x630x1118mm

Tip kotla

Čelični

Tip ložišta

Koso

Masa kotla

365kg

Tip goriva

Drva, Ugalj

Nominalna snaga

40kW

Grejna površina

250-350m²

Cirkulaciona pumpa

Ne

Ekspanziona posuda

Ne

Količina vode

108l

Prečnik dimovoda

Ø180

Visina sredine dimovoda

820mm

Priključak na vodu

5/4"

Stepen iskorišćenosti

>80%

Boja

Zelena